Slik sminker du deg naturlig

En dag makeup skal være ren og nøytral, man skal nesten ikke se at man er ” mye ” sminket.

Tips : Det som ofte kan være lurt ( hvis ikke man har sminkespeil ) er å ta med seg modellen / kunden i nærheten av ett vindu pga lys.

Slik gjør man når man skal style noen : Hvis man skal style og sminke en modell bør man først se på selve personen og ikke minst på klærne. Dette bør man gjøre før man velge sminke tonene. På en dag sminke skal det ikke synes at modellen er mye sminket – det skal være mest mulig naturlig.

Jordfarger og naturlige farger passer best til en slik type makeup, og rougen skal matche de andre fargene, og leppene skal heller ikke være for synlige. Jeg har brukt de samme fargene på øyne og på kinn ( på disse bildene av Siv ) også skal munnen harmonere med resten.

Slik gjør du : 

Foundation : Velg en farg som er mest mulig lik ens egen hudfarge ( den må ikke være for mørk, og heller ikke for lys ) med mindre ” oppgaven ” sier noe annet. Det som er viktig når man påfører foundation er at man får ” dekket ” godt nok alle steder som øyekrok, ører og hals. Mange glemmer ofte å tenke på halsen, det samme gjelder øyekroken, og ørene som jeg nettopp nevnte.

Bryn : Brynene skal være veldig naturlige – fargen kan gjerne være litt lik ens egen hårfarge. Hvis dere legger merke til Siv sin naturlige hårfarge så er den ganske lik fargen som du ser på brynene.

Øyne : Duse farger f.eks fersken, rosa, grå og brune toner er veldig fint til en naturlig dag sminke.

Kinn : Natulige farger som rosa, fersken og brune toner synes jeg kan være veldig fint på en lett dag makeup.

Lepper : De skal gjerne ha litt duse farger som harmonerer med resten av sminken. Siv liker når looken er veldig naturlig ( det skal helst ikke synes i det hele tatt ) og hun vet godt hvordan hun vil ha det.

En slik sminelook tar ikke lang tid – max 5 – 10 minutter. Fine super modellen min! 

0 kommentarer

Siste innlegg