Derfor gruer jeg meg til jul

Kan dere huske da jeg la ut dette bilde på bloggen? Nå er det akkurat 1 år siden! 

Julen er for mange av oss en utrolig fin tid! Man koser seg i hverandres samvær, og man nyter ” fantastiske ” måltider. Jeg gleder meg veldig til jul, men jeg gruer meg til alle juleselskapene ( pga maten. ) For 1 år siden hadde jeg aldri klart å kunne skrive dette blogginnlegget, og jeg kjenner allerede at dette er ganske tøft!

Når man har spiseforstyrrelse så tenker man konstant på mat : Hvordan skal man klare å unngå å få i seg maten? Hva slags unnskyldning skal man finne på? Skal man unngå å gå i selskap – eller skal man heller holde seg hjemme? Det er flere ganger jeg har unngått å gå i selskap – fordi jeg har ikke orket ” maset ” når det kommer til mat. Skal man velge å bli sittende rundt bordet ( uten å spise ) eller skal man kaste opp maten – rett etterpå?

På julaften i fjord gikk jeg hele dagen uten mat – fordi jeg klarte ikke å spise! For å være helt ærlig synes jeg det er vanskelig når folk maser, og jeg tror også problemet kan bli verre! Mange mener det er vanskelig å unngå å spør meg ( om jeg vil ha mat ) fordi de vil jo så gjerne hjelpe. Dette året har vært fantastisk på så mange måter, selvom jeg fortsatt har mine utfordringer i forhold til mat. Man finner ut av det til slutt – enten det tar mnd eller flere år.

Det viktigste er at man klarer å sette pris på de gode øyeblikkene – for da blir de ” små ” problemene ofte litt lettere! I kveld har jeg pyntet juletreet, og jeg gleder meg så mye til å vise dere resultatet – det ble så fint!

4 kommentarer
    1. Du har kommet en lang vei bare med å kunne dele dette med alle, det viser at du blir sterkere 😊 håper julen blir bra uansett for deg, å folk kan heller gjøre en ekstra innsats å ikke dømme,mase eller gi dårlig samvittighet ovenfor deg gjennom selskaper da det ikke BARE er å spise for din del da. Heller la deg gjøre det du føler for å i ditt tempo,masing fører bare til panikk eller angst kan jeg tenke meg til. Mange varme klemmer fra meg 🤗 å jeg skriver ikke dette for å gjøre noen rystet,det er bare helt ærlig min mening å vil bare at alle har det greit i jula uansett hva en kjemper med 🙂

      1. Herregud – så utrolig koselig at du skrev 🙂 Jeg er mye sterkere enn hva jeg var i fjord, og har ikke hatt det spesielt tøft dette året, men jeg merker det veldig i desember. I fjord gjorde jeg ikke annet enn å holde meg opptatt med masse ting – for å tenke mindre, så til slutt ble jeg helt utbrent. Litt av grunnen til jeg skriver det er også litt fordi jeg tror det er flere som sliter ( spesielt i julen ) når det er så mye fokus på mat. Du må aldri være redd for å skrive det du mener. Vi kjenner jo hverandre så godt – jeg håper du får en fin jul 🙂

Siste innlegg