5 Gode tips

Det er mange faktorer som avgjør hvilken farge man bør velge på leppestiften, og derfor vil jeg gi dere noen tips.

Hvilken hudtone har du? En hovedregel er at lys hud kler farger med blå pigmenter, mens mørk hud gir deg flere alternativer ( fra brun tonede leppestifter til kraftige farger som burgunder og f.eks plomme. Man bør se an undertonen som man har i huden.

Slik finner du ut hva slags undertone du har : Undertonene finner du ved å se på blodårene på underarmen din. Går fargen mot det grønne har du en undertone med mye gult i. Da kan det gjerne være fint med varme farger. Hvis blodårene dine går mot det blå – vil man gjerne kle det motsatte, nemlig kalde farger.

Hvor store lepper har du? Når du velger farge på leppestiften bør man gjerne se an størrelsen på leppene. Mørke farger forminsker, og lyse farger forstørrer. Velger man en dyp leppestift som f.eks er rød vil leppene se mindre ut.

Hvilken nyanse har tennene dine? Har man ” gulskjær ” på tennene kan det være lurt å unngå korall – toner, og andre leppestifter som har mye orange i seg. Dette får nemlig tennene til å se gulere ut, så velg heller farger som går mot det blålilla ( som f.eks kirsebær. )

Slik velger man riktig farge : Alt fra hår, hudfarge og til og med fargene man har på tennene – kan være med på å avgjøre hvilken farge man bør gå før. For noen kan dette være en utfordring, samtidig som det heller ikke er noen ” absolutte ” regler. Det beste er at man prøver seg frem hjemme, og at man er trygg på valgene som man tar.

Denne leppestiften fikk jeg av mine fantastiske foreldre!

0 kommentarer

Siste innlegg